Lábdeformitások

Stabilan a világban

Hogy mennyire stabil lábakon állunk a világban, szemmel látható lábainkon is. Ha szeretnénk időben gondoskodni arról, hogy egy életen át biztos lábakon járjunk, azt csecsemő korban kell kezdeni. A bokasüllyedés mára sajnos népbetegségnek számít, melynek okai között túl az alkati tényezőkön a kevés mozgás, a mezítláb járás hiánya, a mesterséges járófelületek használata, a helytelen lábbelik viselése áll.

Ha fájdalmat, vagy deformitást észlelünk, bármely életkorban a legfontosabb lépés az ortopéd szakember felkeresése, aki részletes életmód programot javasol a betegnek. Ennek betartása akár azonnali enyhülést hozhat.

Szűrések

Csecsemőkor – egészséges fejlődés, megelőzés

Születéskor a jellegezetes lábboltozat a kis párnás talpakon még nem figyelhető meg, hisz ez majd később, a járással alakul ki. Ahogy a baba mozogni kezd azonban, jellegzetes lábfejtartását, lábfejmozgásait figyelemmel tudjuk kísérni. Nagyon jó, ha már ilyenkor szakember is ellenőrzi a lábfej egészséges fejlődését. Ez a kor főként a megelőzés időszaka, amikor az egészséges fejlődés előmozdítása a célunk. A masszázs és a tornáztatás a csecsemők számára élmény, miközben gyengéden terelhetjük, segíthetjük a lábfej izmait és tartását az egészséges fejlődés irányába.

Szűrések

Óvodás kor – szűrés, korrigálás

A lábfej kisebb rendellenességei, deformitásai óvodás korban már egyértelműen tetten érhetők. Ebben az életkoran javasolt szűréssel sokat tehetünk a hatékony korrigálás útján. Ha ilyenkor megkezdjük a kezelést, látható javulást érhetünk el a bokasüllyedés gyógyulásában.

Szűrések

Gyermekkor – folyamatos változás, korrigálás

Ha kisgyermek lábboltozatának alakulása nem helyes irányt vesz, elváltozások jelentkeznek a láb és a talp területén. Ezek közé tartozhat a boka befelé dőlése, és a sarok kifele fordulása. Megfigyelhető, ha a talpon hiányzik a járás kialakulásával megjelenő, folyamatosan fejlődő boltozat. Ha bármely életkorban hasonlót figyelünk meg, a szűrővizsgálat és a korrigálás halaszthatatlan.

Szűrések

Kamaszkortól – végleges állapot, karbantartás

A láb boltozatának fejlődése kamaszkorra fejeződik be véglegesen. Egészen addig az örökletes tényezők, a testsúly, a testmozgás, az életforma, a lábbelik választása befolyásolják a láb anatómiai állapotát. Amennyiben elváltozást, fájdalmat ekkor tapasztalunk, a vizsgálat, a korrigálás és az életmód változtatás elengedhetetlen. A helytelen lábtartás az inak, szalagok megnyúlásához vezethet, ami lábfájdalmat okozhat. Ilyen állapotban csökken a láb teherbírása, állandósul és fokozódik a lábfájdalom.

Szűrések

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Csatlakozzon közösségünkhöz

Értesüljön elsőként akcióinkról

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.