Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A ráncfeltöltő anyagok használatának célja a hatóanyag pontos bejuttatása a kezelendő területre és ezáltal a hatóanyag beépülése a környező szövetekbe, ami azonnali látványos térfogatnövelő, ráncfeltöltő hatást eredményez.

Mi a hyaluronsav?

Természetes anyag, mely nagy mennyiségben fordul elő a bőrben és ízületekben. Nagy szerepet játszik a bőr hidratáltságában, mivel a hyaluronsav molekula óriási vízmegkötő képességgel rendelkezik, magához vonzza és megköti a folyadékot.

Mivel koncentrációja az életkor előre haladtával csökken, megindul a bőr öregedési folyamata, melynek jele többek között a ráncok kialakulása, a rugalmatlan, tónustalan bőr. A készítmények kristálytiszta, biológiailag kompatibilis, szövetazonos komponensű, gyakorlatilag a szervezetben találhatóval azonos típusúak. Biztonságos megoldást jelentnek a statikus ráncok kezelésében vagy ajakfeltöltésben. Nem állati eredetűek, ezért előzetes allergiatesztelés nem szükséges.

Alkalmazási terület

Olyan esetben a leghatékonyabbak, amikor a kezelendő ránc, redő a bőr rugalmatlanságából ered. Erősen petyhüdt, megereszkedett bőr töltőanyaggal történő kezelése kevésbé hatékony. A töltőanyaggal történő beavatkozás nem a ráncok eltüntetését, hanem a ráncok feltöltését jelenti. A ráncok teljes eltűnése nem kivitelezhető, ráncfeltöltő kezeléssel azok mélységét lehet jelentősen csökkenteni, ezáltal válik az arc fiatalosabbá.

A kezelés tartóssága

Általában 1 év, néha rövidebb vagy hosszabb mivel a hatékonyság függ a bőrtípustól, egyéni alkattól, életkortól, életviteltől, a kezelendő ránc mélységétől az injektálási technikától, a szervezet egyéni reakciójától. Ha az injektált anyag 50%-a lebomlott a kozmetikai hatás megszűnik, ekkor már korrekció javasolt természetesen kevesebb anyagmennyiséggel.

Kezelés menete

A kezelendő bőrfelületet letisztítjuk, zsírtalanítjuk és fertőtlenítjük. Amennyiben szükséges, helyi érzéstelenítést végzünk. Felületes ráncok kezelésékor a terület érzéstelenítése érzéstelenítő krémmel is történhet, a mélyebb ráncok, ajakformálás esetén helyi érzéstelenítés javasolt.

A töltőanyagot nagyon vékony tűvel a kezelendő bőrbe vagy a bőr alatti rétegbe juttajuk. A kezelés időtartam területtől függően 10-40 perc. Sok esetben javulás rögtön, a végleges eredmény pedig néhány nap múlva látható, mivel a szúrás nyomán duzzanat alakul ki. A kezelt területet néhány napig kímélni kell, kerülve a túlzott mimikát, nevetést, sok beszédet, erős artikulálást, a rágóizmok túlzott igénybevételét. A bőrpír megszűnéséig nem javasolt a kezelt területet napoztatni, kerülendő a szolárium és szauna használata.

Ellenjavallat

Mellékhatások

A kezelést követően a kezelt terület kipirosodhat, ödéma, viszketés és enyhe fájdalom érzékenység jelentkezhet a beszúrási pontokon. Ezek azonban 3 napon belül elmúlnak, ajak esetén 1 hét alatt. Nagyon ritkán előfordulnak allergiás jelek, láz, erős lüktető fájdalom, bőrnecrosis. (szövetelhalás), tályog, granulómaképződés, hegesedés, asszimetria.

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Csatlakozzon közösségünkhöz

Értesüljön elsőként akcióinkról

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.