fbpx

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A ráncfeltöltő anyagok használatának célja a hatóanyag pontos bejuttatása a kezelendő területre és ezáltal a hatóanyag beépülése a környező szövetekbe, ami azonnali látványos térfogatnövelő, ráncfeltöltő hatást eredményez.

Mi a hyaluronsav?

Természetes anyag, mely nagy mennyiségben fordul elő a bőrben és ízületekben. Nagy szerepet játszik a bőr hidratáltságában, mivel a hyaluronsav molekula óriási vízmegkötő képességgel rendelkezik, magához vonzza és megköti a folyadékot.

Mivel koncentrációja az életkor előre haladtával csökken, megindul a bőr öregedési folyamata, melynek jele többek között a ráncok kialakulása, a rugalmatlan, tónustalan bőr. A készítmények kristálytiszta, biológiailag kompatibilis, szövetazonos komponensű, gyakorlatilag a szervezetben találhatóval azonos típusúak. Biztonságos megoldást jelentnek a statikus ráncok kezelésében vagy ajakfeltöltésben. Nem állati eredetűek, ezért előzetes allergiatesztelés nem szükséges.

Alkalmazási terület

Olyan esetben a leghatékonyabbak, amikor a kezelendő ránc, redő a bőr rugalmatlanságából ered. Erősen petyhüdt, megereszkedett bőr töltőanyaggal történő kezelése kevésbé hatékony. A töltőanyaggal történő beavatkozás nem a ráncok eltüntetését, hanem a ráncok feltöltését jelenti. A ráncok teljes eltűnése nem kivitelezhető, ráncfeltöltő kezeléssel azok mélységét lehet jelentősen csökkenteni, ezáltal válik az arc fiatalosabbá.

 • Nasolabiális redő
 • Ajak körüli ráncok
 • Ajakfeltöltés
 • Szemöldök közötti ráncok (glabella)
 • Marionett ráncok
 • Behúzódást okozó hegek
 • Mezoterápia

A kezelés tartóssága

Általában 1 év, néha rövidebb vagy hosszabb mivel a hatékonyság függ a bőrtípustól, egyéni alkattól, életkortól, életviteltől, a kezelendő ránc mélységétől az injektálási technikától, a szervezet egyéni reakciójától. Ha az injektált anyag 50%-a lebomlott a kozmetikai hatás megszűnik, ekkor már korrekció javasolt természetesen kevesebb anyagmennyiséggel.

Kezelés menete

A kezelendő bőrfelületet letisztítjuk, zsírtalanítjuk és fertőtlenítjük. Amennyiben szükséges, helyi érzéstelenítést végzünk. Felületes ráncok kezelésékor a terület érzéstelenítése érzéstelenítő krémmel is történhet, a mélyebb ráncok, ajakformálás esetén helyi érzéstelenítés javasolt.

A töltőanyagot nagyon vékony tűvel a kezelendő bőrbe vagy a bőr alatti rétegbe juttajuk. A kezelés időtartam területtől függően 10-40 perc. Sok esetben javulás rögtön, a végleges eredmény pedig néhány nap múlva látható, mivel a szúrás nyomán duzzanat alakul ki. A kezelt területet néhány napig kímélni kell, kerülve a túlzott mimikát, nevetést, sok beszédet, erős artikulálást, a rágóizmok túlzott igénybevételét. A bőrpír megszűnéséig nem javasolt a kezelt területet napoztatni, kerülendő a szolárium és szauna használata.

Ellenjavallat

 • Rossz általános állapot
 • Fennálló bőrbetegség, herpesz
 • Autóimmun betegség
 • Véralvadásgátló készítmények mellett

Mellékhatások

A kezelést követően a kezelt terület kipirosodhat, ödéma, viszketés és enyhe fájdalom érzékenység jelentkezhet a beszúrási pontokon. Ezek azonban 3 napon belül elmúlnak, ajak esetén 1 hét alatt. Nagyon ritkán előfordulnak allergiás jelek, láz, erős lüktető fájdalom, bőrnecrosis. (szövetelhalás), tályog, granulómaképződés, hegesedés, asszimetria.

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Csatlakozzon közösségünkhöz

 • Szakértői tanácsok
 • Exklúzív kedvezmények
 • Különleges meglepetések

Értesüljön elsőként akcióinkról

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Close Menu