fbpx

Bőrelváltozások

Faggyúdaganat

Jóindulatú csomó a bőr faggyúmirigyeiből indul. Zsíros testrészeken fordul elő gyakrabban- arc, fül, fejbőr, hát. Eltávolítása sebészeti módszerrel indokolt, mert növekszik, és begyulladhat.

Zsírdaganat

Lassan növekvő, tokba zárt, rugalmas, fájdalmatlan csomó, a test bármely részén előfordulhat, évek alatt lassan növekszik, borsónyi, akár cseresznyényi méretig. Eltávolítása műtéti úton tanácsos.

Eltávolításuk sebészi úton történik

Lidocain, vagy ultracain injekciót követően 1-2 cm metszést ejtünk az elváltozás felett, majd a képződményeket tokkal együtt eltávolítjuk. A kialakult üreget kitisztítjuk, majd a keletkezett sebet sebészi öltésekkel bezárjuk. Minimális hegképződés érdekében bőrragasztó csíkokat alkalmazunk. Sebgyógyulást követően 1 héttel a beavatkozás után a varratokat eltávolítjuk. A két növedék makroszkópos vizsgálata elegendő, ezért nem minden esetben szükséges szövettani vizsgálat.

Syringoma

A syringoma nem veszélyes, a verejtékmirigy kivezető csatornák kisdaganatai. Gyakran a szem alatt és szemkörnyéken találhatók. Bőrszínű, vagy enyhén sárga színűek, 1-3 mm nagyságúak. Könnyen összetéveszthető a xanthelasmával. Nőknél, fiatal felnőtteknél gyakoribb.

Xanthelasma

A xanthelasma egy élesen körbehatárolt sárgás színű zsírlerakódás a bőr alatt, mely a szemzugban, szemkörnyéken található. Nem veszélyesek, és nem fájdalmasak, de esztétikai szempontból nagyon zavarók, eltorzítják az arc egységét. Teljesen biztonsággal csak bőrbiopsziával állapítható meg a végleges diagnózis.

Eltávolításuk plasmage kezeléssel javasolt

A kezelés plazmaenergiát használ, mely a lézerhez hasonló energia, de a szemkörnyéken kímletesebben használható. A kezelés előtt fél órával egy zsibbasztó krémet kenünk az elváltozásra, így az eltávolítás csupán minimális kellemetlenséggel jár.

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Csatlakozzon közösségünkhöz

  • Szakértői tanácsok
  • Exklúzív kedvezmények
  • Különleges meglepetések

Értesüljön elsőként akcióinkról

Close Menu