Bőrelváltozások

Faggyúdaganat

Jóindulatú csomó a bőr faggyúmirigyeiből indul. Zsíros testrészeken fordul elő gyakrabban- arc, fül, fejbőr, hát. Eltávolítása sebészeti módszerrel indokolt, mert növekszik, és begyulladhat.

Zsírdaganat

Lassan növekvő, tokba zárt, rugalmas, fájdalmatlan csomó, a test bármely részén előfordulhat, évek alatt lassan növekszik, borsónyi, akár cseresznyényi méretig. Eltávolítása műtéti úton tanácsos.

Eltávolításuk sebészi úton történik

Lidocain, vagy ultracain injekciót követően 1-2 cm metszést ejtünk az elváltozás felett, majd a képződményeket tokkal együtt eltávolítjuk. A kialakult üreget kitisztítjuk, majd a keletkezett sebet sebészi öltésekkel bezárjuk. Minimális hegképződés érdekében bőrragasztó csíkokat alkalmazunk. Sebgyógyulást követően 1 héttel a beavatkozás után a varratokat eltávolítjuk. A két növedék makroszkópos vizsgálata elegendő, ezért nem minden esetben szükséges szövettani vizsgálat.

Syringoma

A syringoma nem veszélyes, a verejtékmirigy kivezető csatornák kisdaganatai. Gyakran a szem alatt és szemkörnyéken találhatók. Bőrszínű, vagy enyhén sárga színűek, 1-3 mm nagyságúak. Könnyen összetéveszthető a xanthelasmával. Nőknél, fiatal felnőtteknél gyakoribb.

Xanthelasma

A xanthelasma egy élesen körbehatárolt sárgás színű zsírlerakódás a bőr alatt, mely a szemzugban, szemkörnyéken található. Nem veszélyesek, és nem fájdalmasak, de esztétikai szempontból nagyon zavarók, eltorzítják az arc egységét. Teljesen biztonsággal csak bőrbiopsziával állapítható meg a végleges diagnózis.

Eltávolításuk plasmage kezeléssel javasolt

A kezelés plazmaenergiát használ, mely a lézerhez hasonló energia, de a szemkörnyéken kímletesebben használható. A kezelés előtt fél órával egy zsibbasztó krémet kenünk az elváltozásra, így az eltávolítás csupán minimális kellemetlenséggel jár.

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Csatlakozzon közösségünkhöz

Értesüljön elsőként akcióinkról