Drakula terápia

A legmodernebb bio bőrfiatalítás - és Báthory Erzsébet legendája

...avagy a PRP (vérlemezkékben gazdag plazma) vagy Drakula terápiáról.

„Báthory Erzsébet egy alkalommal arra lett figyelmes, hogy a szolgálóleány, aki a haját fésülte, kezét megvágván véletlenül rácsöppentette vérét asszonya karjára. Erzsébet asszony döbbenten látta, hogy a lecsöppenő vércsöpp helyén bőre megfiatalodik, fehérebb lesz. Innen jött az ötlet arra, hogy a későbbiekben fiatal leányok véréből készült fürdőket vegyen, hogy így őrizze meg fiatalságát és szépségét.”

Mítosz, vagy valóság?

Báthory Erzsébet különös történelmi alakja és szépsége számtalan mítosz forrása, melyek valóságtartalmáról azonban a mai napig vitáznak a történészek. A hölgy számára annyi biztos, hogy a szépség nem volt közömbös, ahogy a mai nők számára sem az. Neve mégsem véletlenül bukkan elő emlékeinkből, amikor a ma elérhető egyik leginkább modern és hatékony, mégis teljesen természetes, "bio" bőrfiatalításról beszélünk. A ma elérhető egyik leghatékonyabb kezelés az úgynevezett PRP kezelés. Platelet Rich Plasma, vérlemezkékben gazdag plazma terápia, melyet humoros kedvükben lévő marketingesek Drakula terápiának becéznek.

Saját vérrel gyógyítás

A PRP jelenleg a világon elérhető egyik legmodernebb esztétikai eljárás. Módszerét az esztétikai bőrgyógyászaton kívül már közel 30 éve kiterjedten alkalmazza számos más szakterület is. Az ortopédiában, fogászatban, szemészetben, a műtéti vagy krónikus sebek gyógyulása érdekében használják.

Az eljárás óriási előnye, hogy kiemelkedő esztétikai eredményeket ér el testidegen anyagok felhasználása nélkül. Az emberi vérben ugyanis megtalálhatók a bőr és a kötőszövet regenerálódását szolgáló hatóanyagok melyeket sikeresen alkalmazunk esztétikai célokra. Az aktivált vérlemezkék beindítják a sejtszaporodást, a fehérje szintézist, ezáltal a kollagén és elasztin rostok rugalmassá és fiatalossá varázsolják a bőrt. Kisimulnak a ráncok, enyhülnek a heges bőrhibák, megemelkedik a rugalmatlan bőr és javul a tónusa. Nemcsak az arcot, hanem a nyakat, dekoltázst és kezet is lehet kezelni ezzel a módszerrel.

Akasztófahumor a névadón: Drakula terápia

A Drakula terápia - méltatlan gúnynevét azért kapta, mert a páciens saját vérét használja egy speciális kémcső segítségével a kezelésben. Ebből egy különleges eljárással nyerjük a plazmát, amibe dúsítjuk a vérlemezkéket, amit vissza is adunk azonnal a kezelendő bőrbe, speciális kis tűvel.

Mit várhatunk a Drakula terápiától?

A kezelés menete

A kezelést egy rövid orvosi vizsgálat előzi meg, melyben felmérjük, hogy a kezelés elvégezhető –e ,és tájékoztatjuk minden fontos tudnivalóról. A jelentősebb orvosi leleteit célszerű bemutatni. A kezelés ideje kb. 1 óra.

A kívánt eredmény elérése érdekében a Drakula-terápiát célszerű kúraszerűen elvégezni. Első évben 3x majd a második évben 1 vagy 2 fenntartó kezelés szükséges a hatás megőrzése céljából. A kezelési protokollt a páciens kora, bőrminősége, illetve a már kialakult ráncok határozzák meg.

Mikor nem végezhető el?

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Csatlakozzon közösségünkhöz

Értesüljön elsőként akcióinkról

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.