Botox ránckezelés

Ráncaink lehetnek statikus vagy dinamikus ráncok.

A statikus ráncok az életkor előre haladtával a gravitáció hatására, a bőr víz- és hyalurontartalmának csökkenése miatt alakulnak ki. A dinamikus ráncok azok, amelyek a mimikai izmok hatására alakulnak ki, amikor nevetünk, hunyorítunk vagy gondterheltek vagyunk.

Ha tartósan fennáll, megtöri a bőrt és statikus ráncot is eredményez. A statikus ráncokra hyaluronsavas feltöltés javasolt, a dinamikus ráncokra pedig botox kezelés, botoxal lazítjuk a túlműködő izmokat.

Botox készítmény indikált glabella, homlokráncok, szarkalábak, orrháti ráncok és szájkörüli cigaretta ráncok kezelésére. A ráncok kezelése céljából a bőr alatti izmokba injektálják. Mint minden gyógyszernek a botoxnak is lehetnek mellékhatásai, de ezek nem mindenkinél jelentkeznek. Ezek a mellékhatások következhetnek a botoxtól, az injektálási technikától vagy mindkettőtől. Csakúgy, mint minden más injekció esetében, égő, szúró érzés, fájdalomérzet, duzzadás, vérzés és bevérzés lehetséges.

Esetenként fejfájás, a szemhéj leereszkedése (ptosis), arcfájás, helyi izomgyengeség is előfordulhat. Allergiás reakció, nyelési, beszéd – vagy légzési nehézségek ritkán alakulnak ki botulinum toxin használata során.

A hatóanyag távolra történő diffúziójából eredő mellékhatások nagyon ritkák. Nyelési vagy légzési nehézségek esetén nem javasolt. A Botox ránckezelés szépészeti hatása általában 3-4 hónapig tart, változhat a bőr állapotától, a kezelt területtől, az alkalmazott dózistól és életmódtényektől (napfény, dohányzás).

Kezelés utáni tanácsadás

Online időpontfoglalás

Egyszerű, online felületünkön kényelmesen kiválaszthatja az Önnek megfelelő időpontot.

Csatlakozzon közösségünkhöz

Értesüljön elsőként akcióinkról